De traditie van kerstpakketten in Nederland

kerstraditie nederland

Alles over de traditie van kerstpakketten in Nederland

Als er iets in Nederland een traditie is, dan is het wel het geven en krijgen van kerstpakketten. Het kerstpakket wordt door een werkgever aan personeel gegeven om een prettige kerst te wensen en om waardering te tonen. Traditioneel gezien zitten er vaak levensmiddelen in een kerstpakket, maar de laatste jaren zijn de pakketten steeds gevarieerder en origineler geworden. Waar komt de traditie van kerstpakketten in Nederland vandaan? Kerstpakketten WWG Vertelt er hier graag meer over.

Een stukje geschiedenis

De traditie van kerstpakketten komt uit de 19de eeuw. In die tijd was het bewaren van voedsel in lange wintermaanden niet zo makkelijk als tegenwoordig. In bepaalde regio’s was het gebruikelijk om bij boerengezinnen langs te gaan en eten en drinken aan te bieden rond kerst. Het personeel van de boer mocht op tweede kerstdag altijd naar huis om thuis kerst te vieren met het gezin. Het personeel kreeg dan altijd een mand met lekkers mee voor het gezin. De boer deed dit om zijn waardering te tonen. Later zijn bedrijven dit ook gaan doen en daarmee was de traditie van kerstpakketten geboren.

kerstraditie nederland

  • Originele volumineuze pakketten
  • Kerstpakketten voor ieder budget
  • Zelf pakket samenstellen is mogelijk
  • 14 jaar ervaring als pakketsamensteller
  • Betrouwbare en tijdige leveringen
  • Snel en eenvoudig bestellen

Populaire Kerstpakketten

Nieuwe kerstpakketten traditie

Traditioneel gezien was het kerstpakket dus een pakket levensmiddelen. De laatste jaren zijn er echter verschillende soorten pakketten in opkomst. Zo geven steeds meer werkgevers hun werknemers een eigen-keuze-pakket. Hierbij kan een medewerker zelf een pakket samenstellen. Vaak is er dan de keuze tussen fysieke geschenken zoals een fles wijn en ervaringen zoals een dagje wellness. Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen voor zo’n eigen-keuze-pakket. Ook zijn er steeds meer bedrijven die een extern bedrijf inschakelen voor het samenstellen van speciale pakketten.

Altijd en kerstgeschenk

De vraag of een kerstpakket wel nodig is, wordt dikwijls gesteld. Kerstpakketten WWG kan u vertellen dat een kerstpakket geven aan uw personeel zeker aan te raden is. Bedrijven zoals de Radboud Universiteit Nijmegen en de ABN AMRO hebben in het verleden aardig wat kritiek gekregen toen ze aangaven te stoppen met het geven van kerstgeschenken. Het is belangrijk om te beseffen dat een kerstgeschenk een teken van waardering is. U laat uw personeel even zien hoe blij u met ze bent. En dat vindt iedereen fijn om te horen.

Reacties van klanten

Wauw! Al enige jaren trouwe klant, ook dit jaar weer goed gelukt!

H. de Groot

Super leuk themapakket van WWG Kerstpakketten. Volgend jaar weer kijken voor iets bijzonders!

R. de Tirtoff

Meer informatie over leuke kerstgeschenken

Op het gebied van kerstgeschenken zijn er dus veel mogelijkheden. Of u nu voor een traditioneel pakket kiest of voor een modernere invulling. Kunt u wel wat hulp gebruiken? Kerstpakketten WWG voorziet u graag van kerstgeschenken die perfect bij u en uw werknemers passen. Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. U bereikt ons telefonisch op 0599-354520 en per e-mail via info@kerstpakkettenwwg.nl.