Fairtrade kerstpakketten

Een eerlijke kerst voor iedereen

Uw werknemers met de kerst een goed gevuld kerstpakket geven is natuurlijk een ideale manier om te laten blijken dat u hun inzet het gehele jaar door waardeert. Dit doet u bijvoorbeeld met een kerstpakket met een lekker stuk chocola of een fles met goede drank. Wat u wellicht niet altijd weet, is dat het maken van sommige producten samengaat met slechte werkomstandigheden voor werknemers in bepaalde landen. Kies dit jaar daarom voor een eerlijk cadeau door uw medewerkers te bedanken met Fairtrade kerstpakketten.

Wat is Fairtrade

Wanneer een product Fairtrade is, betekent dit dat rekening gehouden wordt met de producenten in ontwikkelingslanden. Deze worden eerlijk gecompenseerd en er is gegarandeerd geen sprake van slechte arbeidsomstandigheden, zoals kinderarbeid. Door boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden te helpen zich te vestigen in de wereldwijde handelsketen krijgen zij de compensatie die ze verdienen. Niet alleen kleine boeren, maar ook de producten van grotere plantages kunnen een Fairtrade logo krijgen. Dit komt omdat plantagewerk nog altijd gekenmerkt wordt door lage lonen en slechte werkomstandigheden. Ook de medewerkers van plantages met een Fairtrade logo worden dus voldoende gecompenseerd. Fairtrade producten zijn te herkennen aan het kenmerk van Stichting Max Havelaar.

Wat is een Fairtrade kerstpakket?

Veel werkgevers kiezen ervoor om hun medewerkers te bedanken met een kerstpakket gevuld met drank en lekkere versnaperingen. Met een regulier kerstpakket kan het zo zijn dat de producenten in ontwikkelingslanden niet (voldoende) gecompenseerd zijn voor hun werk en dat zij in slechte omstandigheden hun producten moeten verbouwen. Alle producten in Fairtrade kerstpakketten zijn helemaal eerlijk geproduceerd. De producenten van het voedsel uit de fairtrade kerstpakketten hoeven zich geen zorgen te maken over een onzeker inkomen, slechte werkomstandigheden of dat ze geen mogelijkheid hebben om voor hun gezin te zorgen. Geef dit jaar Fairtrade kerstpakketten aan uw medewerkers, en zij kunnen met een gerust hart genieten van de eerlijke inhoud.

Voor ieder wat wils

Bij WWG Kerstpakketten is een ruime keuze Fairtrade kerstpakketten. Voor ieder budget kunnen wij een leuk cadeau samenstellen. Geef uw wensen en uw budget door aan onze specialisten, en wij voorzien u van Fairtrade kerstpakketten voor al uw werknemers. Wilt u bijvoorbeeld een bepaald kleurthema aanhouden? Of verschillende pakketten voor mannen en vrouwen? Bij WWG Kerstpakketten kan het. Wilt u dit jaar dus Fairtrade kerstpakketten aan uw medewerkers schenken? Dan weet u waar u terecht kunt!