Kerstpakkettenacties voor minima door heel Nederland

Een mooie kerst voor iedereen

Wanneer de feestdagen eraan komen, worden er door heel Nederland weer mooie kerstpakkettenacties voor minima ondernomen. Vrijwilligers uit het hele land slaan de handen in elkaar om mensen die leven van een minimuminkomen mooie feestdagen te bezorgen. Laat u ook inspireren door deze acties en sluit u aan bij een kerstpakkettenactie voor minima bij u in de buurt. Is deze er nog niet? U kunt hem natuurlijk ook altijd zelf opstarten!

KerstZwolle deelt kerstpakketten uit

Al 13 jaar lang delen vrijwilligers uit Zwolle elke decembermaand zo’n 2.500 kerstpakketten uit aan minima. Bij supermarkten worden boodschappen ingezameld, waarmee een kerstpakket samengesteld wordt. Dit jaar hebben de pakketten het thema ‘lichtje in de donkere dagen’. In de kerstpakketten zijn mooie stompkaarsen te vinden. Woont u in de buurt van Zwolle? Dan kunt u zich nog aanmelden als vrijwilliger! Neem hiervoor een kijkje op de site van KerstZwolle.

Weerter Minima Groep doorbreekt taboe

Ook in Weert start elk jaar de kerstpakkettenactie voor minima, geleid door de Weerter Minima Groep. Zij willen mensen met een minimuminkomen niet alleen een mooie kerst bezorgen, maar ook het taboe doorbreken en mensen voorlichten over rondkomen met een minimuminkomen. Het kan namelijk iedereen overkomen. Naast particulieren hebben ook veel ondernemers al een bijdrage geleverd aan dit prachtige goede doel. Zo hopen zij dit jaar nog meer kerstpakketten aan minima te bezorgen.

Ook instellingen ondernemen kerstpakkettenacties

Het zijn niet alleen particulieren en kleine lokale organisaties die kerstpakkettenacties voor minima organiseren. Ook grote instellingen leveren een bijdrage. Zo zijn ook dit jaar weer veel kerken bezig met inzamelingen om kerstpakketten samen te stellen zodat mensen met een minimuminkomen ook een kerstpakket ontvangen. Voor de kerken staat de Kerst immers in het teken van gezelligheid, saamhorigheid en bezinning. Hierbij kan lekker eten en drinken niet ontbreken. De adressen van gezinnen die dit kerstpakket zouden kunnen gebruiken worden anoniem en vertrouwelijk aangeleverd door welzijnsorganisaties. Lidmaatschap van de kerk, of levensbeschouwing is hierbij niet van belang. Veel kerken in Nederland zamelen rond deze tijd levensmiddelen in. Wilt u ook meehelpen, vraag dan voor meer informatie bij de kerk bij u in de buurt.

Zelf een bijdrage leveren

Kortom, in de koude winterdagen zijn vrijwilligers door het hele land bezig met het inzamelen van levensmiddelen voor deze mooie kerstpakkettenacties voor minima. Bij u in de buurt wordt er vast en zeker ook een zelfde soort actie ondernomen, ofwel door grote instanties zoals de kerk, of door particulieren. Als vrijwilliger een bijdrage leveren aan deze kerstpakkettenacties voor minima is een mooie manier om de kerstgedachte te delen.