Zijn kerstpakketten nog nuttig anno 2023?

Kerstpakketten. Ze zijn al sinds jaar en dag een traditie hier in Nederland. Veel medewerkers verwachten rond de kerstdagen dan ook zeker een presentje van de baas. Zodra er in tijden van economische malaise dan besloten wordt om dat jaar géén kerstpakket te doen, heb je vaak de poppen aan het dansen. Daar tegenover staat dan wel weer dat de kerstpakketten die wel worden gegeven, vaak het mikpunt zijn van kritiek. Hierdoor ontstaat de logische vraag: motiveert een kerstpakket nog in 2023?

Nut van het kerstpakket

De vraag of een kerstpakket nog wel zin heeft, kunnen we hier alvast met een volmondig ‘Ja!’ beantwoorden. De afgelopen jaren zijn er verschillende bedrijven geweest die redenen zagen om met het kerstpakket te stoppen. Zo was het hommeles bij de ABN AMRO en de Radboud Universiteit Nijmegen toen besloten werd een keer geen kerstpakket te doen. De NS koos er een paar jaar geleden voor om medewerkers een doosje chocola te geven en de twee gratis eersteklas treinkaartjes om weg te geven. Iets wat niet werd gewaardeerd door het personeel.

motiveren kerstpakketten nog

  • Originele volumineuze pakketten
  • Kerstpakketten voor ieder budget
  • Zelf pakket samenstellen is mogelijk
  • 14 jaar ervaring als pakketsamensteller
  • Betrouwbare en tijdige leveringen
  • Snel en eenvoudig bestellen

Populaire Kerstpakketten

Een goed kerstgeschenk

Ervoor kiezen om geen kerstgeschenk te geven, valt dus vaak erg slecht bij personeel. Toch blijkt de juiste snaar raken ook erg moeilijk te zijn. Het klassieke kerstpakket kan in principe altijd nog. Toch is hier enige oplettendheid bij aan te raden. Zo haalde de Albert Heijn bijvoorbeeld jaren geleden al de traditionele fles wijn eruit uit respect voor moslims. Ook kan het verkeerd vallen om bijvoorbeeld een medewerker die vegan is iets met vlees te geven. De laatste jaren is dan ook het keuzecadeau in opkomst. Personeel krijgt dan een voucher waarmee zelf een aantal cadeaus uit kunnen kiezen. Het perfecte kerstgeschenk bestaat niet, maar door medewerkers een keuze te geven en een persoonlijke touch eraan te geven, vergroot je de kans dat het wordt gewaardeerd.

De juiste redenen

Het doel van een kerstgeschenk is dan ook in feite niet om te motiveren. Het doel van een kerstgeschenk is om waardering te tonen. Van kerstpakketten licht je namelijk tijdelijk even op. Dat lijkt misschien weinig, maar uit de psychologie weten we dat de emotie van het afnemen ongeveer 2,5 keer zo sterk is als de emotie van het geven. Een kerstgeschenk afnemen kan dus wel degelijk demotiverend werken. Dus zorg voor een persoonlijk pakket en laat het personeel zien dat ze gewaardeerd worden.

Reacties van klanten

Wauw! Al enige jaren trouwe klant, ook dit jaar weer goed gelukt!

H. de Groot

Super leuk themapakket van WWG Kerstpakketten. Volgend jaar weer kijken voor iets bijzonders!

R. de Tirtoff

Meer informatie over leuke kerstgeschenken

Op het gebied van kerstgeschenken zijn er veel mogelijkheden. Kerstpakketten WWG helpt u daarom graag aan een kerstgeschenk dat perfect bij u en uw werknemers past. Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. U bereikt ons telefonisch op 0599-354520 en per e-mail via info@kerstpakkettenwwg.nl.